maandag 27 januari 2014

Dove Purely Pampering Body Crème

Na het douchen voelt mijn huid altijd een beetje trekkerig aan. Met name in de winter is mijn huidje erg kwetsbaar en kan het wel wat extra verzorging gebruiken. Ik was al wel bekend met de Dove Purely Pampering lijn maar gek genoeg had ik het nooit in huis gehaald. Mijn moeder gaf me een aantal maanden geleden de Purely Pampering Sheaboter & Vanille Voedende Body Cream (dat is een mond vol zeg) als cadeau. En ik kan je alvast zeggen dat ik hem geweldig vind!

 De body cream zit in een halfronde pot, niet heel hygiënisch maar anders kan eigenlijk ook niet gezien de dikte van de substantie. Er zit 300 ml, dus daar doe je wel een groot aantal maanden mee. Verder is het een simpele witte pot met weinig poespas erop en aan de onderkant staan de ingrediënten vermeldt. Wat je niet kunt zien op de foto’s maar er wel op zat, is een folie die het product beschermt tegen mensen in de winkel die overal kun vingers insteken. Top, want ik vind het persoonlijk zelf niet heel fijn om thuis erachter te komen dat er mensen met hun vingers in mijn product hebben gezeten.



Wat zegt Dove over haar product:
“Een bodycrème die de huid niet alleen verwent, maar ook verzorgt. Dove Purely Pampering bevat het DeepCare Complex™, een unieke combinatie van huideigen nutriënten en essentiële olie, die de huid diep voedt. De rijke crème met sheaboter helpt de huid te herstellen. Laat je omhullen door de warme geur van vanille en voel je terug in balans. Jezelf verzorgen heeft nog nooit zo goed gevoeld.”

Mooie woorden van Dove maar wat is er nou waar? Ten eerste bevat het product Sheabutter. Sheabutter is afkomstig van de Sheanotenboom. Deze boom komt voor in de Afrikaanse Savanna. Sheabutter heeft van zichzelf helende, beschermende en hydraterende eigenschappen. Ook helpt het goed bij het vernieuwen van de cellen in de huid. Mensen met eczeem of een droge huid hebben veel baat bij dit ingrediënt. Daarnaast bevat de body cream ook parabenen, wat voor mij in principe geen probleem is. Ook reageert mijn huid niet op de parfum die erin zit. Bij een aantal producten heb ik wel dat mijn huid op de parfum reageert, maar bij deze body cream is dat niet zo.



De substantie is heerlijk dik en romig en smeert goed uit. Bij veel crèmes duurt het even voordat het is ingetrokken, maar deze crème trekt vrij snel in! Ik gebruik het liefst body butters en body crèmes in de winter. Mijn huid is wat stugger en droger in de winter dus kan het wel wat extra verzorging gebruiken. Je voelt dat de sheabutter in de crème zijn werk doet. Het voedt mijn huid en zorgt ervoor dat het niet meer zo droog en trekkerig aan voelt.
















Het product is zeer zuinig in gebruik, dus je kan lekker lang doen met zo’n pot. En dan de geur. Ow, wat hou ik van deze geur. Het is een warme vanille geur die subtiel blijft hangen en vooral niet overheerst. Heerlijk voor in de winter.

Dove maakt haar beloftes zeker waar! Mijn potje is alweer bijna op en aangezien het nog steeds winter is, ga ik er zeker nog eentje aanschaffen. Mijn vriend vindt hem ook heel erg lekker ruiken. Ik krijg altijd complimentjes van hem als ik mezelf met de body cream heb ingesmeerd. Een pot van 300ml kan je kopen bij alle drogisterijen in Nederland en kost 7,10 euro, wat niet belachelijk duur is. Zeker omdat de body crème zuinig in gebruik is.

Heb jij deze body crème al eens gebruikt en zo ja, wat vond je ervan? Of gebruik je een andere body crème en zo ja, welke?

2 opmerkingen:

  1. Ik gebruik vaak de body butter van The Body Shop, maar deze lijkt me ook fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt erg goed en lijkt me erg fijn! Goede review! :)

    BeantwoordenVerwijderen